Geboorte en postpartum doula | Webshop voor vrouwen

Geboorte Doula

Ik vertrouw op

mijn lichaam en baby

WAT IS EEN DOULA?


Als doula heb ik het voorrecht om zwangere vrouwen te begeleiden tijdens één van de meest bijzondere momenten in hun leven.

Tot vier jaar geleden had ik zelf nog nooit van een doula gehoord, maar wat had ik graag een doula aan mijn zijde gehad tijdens mijn eigen zwangerschappen. Het woord komt uit het Grieks en betekent letterlijk ‘dienende’ vrouw.

Een doula creëert een geborgen en veilige omgeving voor jou als aanstaande mama en stimuleert je om naar je eigen lichaam te luisteren. Hierdoor vind je de vrijheid om jezelf te zijn en om alle emotionele en fysieke remmingen los te laten.

Je ontdekt een kracht in jezelf waarvan je misschien niet wist dat je ze had.


Tijdens de zwangerschap leren we elkaar kennen via een online kennismakingsmoment of een telefoontje.

Voelen we allebei de klik?

Dan gaan we ervoor en plannen we drie tot vier momenten in. Tijdens het eerste gesprek leer ik jou en je partner verder kennen door te luisteren en aan de slag te gaan met jullie vragen en eventuele twijfels. Als doula ben ik er ook voor jouw partner, want die is natuurlijk even belangrijk. Als partner kan je op zoveel vlakken iets betekenen en daar maken we samen werk van.

Je leert (opnieuw) te vertrouwen op je lichaam en op elkaar.

Wist je dat ik als doula zoveel mogelijk probeer te empoweren, zonder in te grijpen, zodat je als barende vrouw zelf kan ondervinden wat je op dat moment nodig hebt?geboorte doula zottegem

Samen op weg naar een ontspannen en geïnformeerde zwangerschap en geboorte

 

Als doula heb ik het voorrecht om zwangere vrouwen te begeleiden tijdens één van de meest bijzondere momenten in hun leven. Ik kom bij jou aan huis, maar ga ik ook mee naar het ziekenhuis als je dat graag wil. Kan je partner er door omstandigheden niet bij zijn of heb je geen partner? Dan neem ik die rol graag op mij. Zo ga ik met plezier mee naar je afspraak bij de gynaecoloog of ben ik er om je te steunen tijdens een geplande keizersnede of stilgeboorte.


We gaan ook fysiek aan de slag met ademhalings- en relaxatieoefeningen en ik help je jouw geboorteplan of geboortevisie samenstellen. Loopt er toch iets anders dan verwacht? Dan leer ik jou/jullie wat te doen. Komt je baby eraan? Dan krijg je emotionele ondersteuning tijdens deze bijzondere, spannende en vermoeiende uren rondom de geboorte van je kind. Als doula kan ik je ook praktische steun geven door een gezellige en comfortabele ruimte te creëren rondom jullie. Ik ben er van zodra jullie me nodig hebben en blijf maximum twee uur nadat jullie baby geboren is.


Een doula is een aanvulling op de medische zorg. De nadruk ligt op het geruststellen, aanmoedigen, fysiek contact en comfort bieden aan de aanstaande ouder(s). Ik help je graag om je weg te vinden in het doolhof van raadgevingen die je overal krijgt.

Ontdek de kracht van de rebozo technieken

Rebozo technieken


Tijdens een doulatraject leer ik jou en je partner hoe je een rebozo kan gebruiken. Dat is een Mexicaanse katoenen doek die je kan gebruiken om je lichaam tot rust te brengen. De massage zorgt voor een diepe ontspanning in de spieren en helpt om jouw arbeid makkelijker te dragen. Of wat denk je van een losse partnerles, zodat je partner perfect weet wat te doen tijdens de geboorte? Bepaalde houdingen en technieken met de rebozo kunnen ook helpen om meer ruimte te maken in het bekken, zodat de baby makkelijker kan draaien of indalen.

In welke regio ben ik actief als geboorte doula?


Ik rijd 45 minuten vanuit Zottegem of Brakel.

Aalst, Gent, Wetteren, Ninove, Geraardsbergen, Sint-Lievens-Houtem, Oudenaarde, Ronse, Zwalm, Gavere,...

Val je net buiten die regio? We kunnen het bekijken, stuur me zeker een berichtje via het contactformulier. Ik verwijs ook graag door naar mijn andere collega's die met jou een match kunnen zijn.

Traject geboortedoula

 • Vrijblijvend verkennend gesprek
 • Online of live kennismakingsgesprek
 • 8 contact uren, liefst met partner erbij. Overlopen van het contract.
  --> Contactmoment 'Rol van de partner' 2 uur --> Contactmoment 'aanleren van ontspanningstechnieken',
  2 uur
  --> Ondersteuning bij opstellen
  geboortewensen , 2 uur

          --> 2 x 1u online ondersteuning indien gewenst

 • Ongelimiteerde ondersteuning via e-mail of WhatsApp.
 • Wachtdienst vanaf 37 weken zwangerschap
 • Continue aanwezigheid tijdens de bevalling, tot twee uur na de bevalling
 • Afsluitend gesprek en voetmassage binnen de twee weken na de bevalling.
 • Placenta print (indien gewenst)


Jouw investering:


Je betaalt € 999 voor het volledige traject. Dit bedrag kan je in twee delen betalen: een voorschot van € 500 en € 499 voor jouw 37 weken zwangerschap.

Ben je alleenstaand of wil je de betaling liever verspreiden?

Dan kan je nu ook per maand afbetalen.

Vb.: 6 x €166,5.

Vraag gerust naar een betaalplan op maat, ik denk graag met je mee.

Steeds meer mutualiteiten bieden een tussenkomst voor de geboorte doula of postpartum doula.

Het is zeker interessant om de voorwaarden van verschillende mutualiteiten

naast elkaar te leggen en te kijken welke het beste overeenkomt

met de levensfase waarin je nu zit.

Een tussenkomst van je mutuatliteit kan tot 300 euro oplopen voor twee rechthebbenden samen.

unsplash